Fashion

Bästa Tipsen På Hur Man Väljer Den Perfekta Aftonklänningen

March 11, 2019

När du väljer aftonklänning är det mycket att tänka på. Aftonklänningen ska inte bra passa din smak, den ska passa din kropp och evenemanget också. Därtill är det förstås om andra personer uppskattar den också.

Du kan börja leta en perfekt aftonklänning i flera riktningar. Du kan söka på Internet för att få inspiration och du kan lista företag, som till exempel JJ’s House, som säljer aftonklänningar.

Allteftersom dina kunskaper och idéer om aftonklänningar växer kommer din bild av vad som bäst kommer att passa dig att öka. Du kommer bättre att förstå vilka färger, former och stilar som du gillar. Du kommer också att få inspiration om vilket mode som gäller i år, vilka budskap som du kan förmedla med din klänning – det är väldigt populärt med budskap i klädseln 2019, samt vilken nivå på klänning du behöver – är det ett konservativt eller liberalt sällskap som ska ha fest.

Evenemanget

Det är alltid en bra idé att skaffa lite mer information om evenemanget som du ska gå på innan du gör slag i saken och köper en klänning. Först och främst bör du kontrollera var festen äger rum och vilka som är värdar. Du kan utgå från att tillställningen och de andra gästerna kommer att spegla värdparets kultur och samhällsstatus. Lokalen för festen spelar förstås också roll. Är det en stor och öppen lokal eller en mindre yta. Det spelar roll för om du kan ha en vid klänning med långt släp eller om en mindre variant är bättre. Avseende värdparet så kan du göra en bedömning av vilka de andra gästerna kommer att vara. När det gäller Sverige är det aldrig en bra idé att försöka sticka ut för mycket. Ta ut svängarna lite grann är okej men att visa upp eventuell förmögenhet eller privat ideologi för mycket är inte socialt accepterat.

Säsonger

Sverige är ett land med väldigt distinkta årstider. Det är kallt på vintern och halvkallt på sommaren, även om svensken alltid hoppas på varma sommarkvällar så är de inte många. Sommaren har dock långa dagar, det är något som vädret i övrigt inte ändrar på. Årstiden spelar stor roll för ditt val av aftonklänning. Om det är sommar kan du nästan vara säker på att någon del av festen kommer ha ett utomhusinslag. Det kan vara en fördrink som äger rum på en terrass till exempel. Om det då är kyligt kan det vara skönt att ha till exempel en mantel på klänningen så att du undviker att frysa. Att dra på en kofta om det blir för kallt ser inte så bra ut.

Mät upp din kropp

En av de viktigaste sakerna när du väljer en aftonklänning är att mäta upp din kropp. Redan tidigt i processen ska du kontakta en sömmerska eller skräddare och be dem mäta upp din kropp i detalj. Det gäller att vara ärlig här. Inget önsketänkande får förekomma. Om du inte tar mätningen på allvar finns det stort utrymme för misstag och besvikelse när du väl ska dra på dig klänningen.

Accessoarer

Slutligen är det accessoarerna som ska passa aftonklänningen. Du kan numera ta ut svängarna en hel del när det gäller accessoarer men det ska fortfarande finnas någon slags idé bakom dem och en enskild accessoar ska inte ta över helhetsintrycket av din aftonklänning.

Det är allt ifrån klocka, till handväska, till frisyr, till skor, bälte, smycken och smink som ska passa ihop med din aftonklänning. Du kan välja att låta någon eller några av accessoarerna sticka ut samtidigt som en annan accessoar har ett budskap och en tredje visar upp din fina smak.