Fashion

Pieni Opas Juhla-Asusteiden Valintaan

April 4, 2019

Kutsun saaminen juhliin on mukava asia, ja moni haluaakin panostaa ulkonäköönsä paitsi kunnioittaakseen tärkeää päivää tai tapahtumaa, myös tuodakseen esiin omaa luonnettaan. Juhla-asun valinnan lisäksi myös asusteilla on suuri merkitys, niillä voidaan tuoda lisää juhlavuutta tai kepeyttä, tai kruunata tyyli lopullisesti. Mekkoa valitessa kannattaa miettiä samalla myös asusteita, tai voit tilata useampaa eri tyyppistä asustetta ja kokeilla, miltä ne juhla-asun kanssa näyttävät.

Mitä siis kannattaa ottaa huomioon?

Juhlamekon valinta itsessään on jo fashion statement, jonka inspiraatiota saatetaan hakea pitkäänkin. Hienot juhlamekot ja upean valikoiman löydät esimerkiksi JJ’s Houselta. Mekkoja on niin pitkiä kuin lyhyitä, värispektrin kaikissa väreissä ja taatusti jokaiselle vartalolle löytyy se ihana, juuri oikein imarteleva juhla-asu.

JJ’s House on lisännyt valikoimiinsa myös paljon asusteita, joiden avulla viet tyylisi loppuun asti. Perinteisiin kesäjuhliin kannattaa muistaa ainakin seuraavat:

Alusasut:

Muista sovittaa juhlamekko myös alusvaatteiden kanssa hyvissä ajoin ennen juhlapäivää, jotta juuri sinä tärkeänä hetkenä sinulla olisi oikeanväriset, -kokoiset ja -muotoiset alusvaatteet hankittuna ja tiedät, mitä näkyy mistäkin – ja mitä ei. Sukkahousut voi kesän kuumimpina päivinä rennoimmista juhlista jättää pois halutessaan. Muotoilevat alusasut ovat suosittuja juhlavaatteiden alla. Alushousuista kannattaa huomioida mahdolliset saumat, ja rintaliiveistä olkaimet ja kaarituet, joita tuskin haluat näkyviin.

Kengät:

Kenkävalinnalla on ensinnäkin jaloillesi suuri merkitys, mutta se muuttaa myös koko juhlaeleganssiasi melko radikaalisti. Valitsetko huikeat korot tai melko tavanomaiset, sandaalimaiset kengät, on vaikutelma täysin erilainen. Myöskin kuosivalinnalla voit vaikuttaa: säihkyvät pienet, ihanat kengät näyttävät aivan erilaiselta, kuin yksiväriset ja kenties mattapintaiset. Joissain tapauksissa voi olla kuitenkin perustellumpaa valita hillityt kengät, etenkin mikäli mekkosi on erittäin runsailla yksityiskohdilla rikastettu tai muutoin kaikkea muuta kuin hillitty.

Laukku:

Moni valitsee sekä kengät että laukun jollain tapaa toisiinsa sointuen. Yleensä juhliin otetaan vain pienenpieni cocktail-laukku, joita on tarjolla monin eri tavoin koristeltuna tai tyylikkään yksinkertaisena. Pieniä laukkuja kannattaa hankkia kaappiin useita, koska niiden avulla saat arkisemmastakin jakkupuvusta nopeasti juhlavan, vaikkapa yhdistämällä juhlavammat kengät.

Huivit:

Avointa juhlamekkoa saa hillitymmäksi hartiahuivin avulla, jolloin vaikutelma on silti juhlavampi kuin painavammalla ja business-tyylisemmällä jakulla. Etenkin pukukoodilla iltapuku-juhliin kannattaa varata pukuun sopiva huivi. Viileneviin iltoihin voi valita vähän paksumman huivin.

Korut:

Koruvalinnat vaikuttavat jopa ratkaisevasti kokonaistyyliisi ja olemukseesi. Kannattaa miettiä, pukeeko kaikki mahdolliset korut samalla kertaa; korvakorut, rannekorut, sormukset, kaulakorut, hiuskorut tai tiarat… Mitä enemmän koruja ylläsi on, sitä enemmän ne myös kokonaisuuteen hukkuvat. Yksi vaihtoehto on panostaa yksinkertaisen elegantin puvun kanssa vain yhteen, näyttävään esineeseen, esimerkiksi kaulakoruun, ja valita hillityt pienet kimallukset korviin, kenties joku hento käsikoru tämän seuraksi. Näyttävät korvakorut taas sopivat etenkin pitkäkaulaisille ja pitkille naisille. Juhlakampaukseen sopii aina jokin kimmeltävä joukkoon, se tuo lisää tyylikkyyttä ja juhlavuutta hiuksiisi. Häihin vieraaksi meneville voi suositella erilaisia hattuja, joita nykyään vähemmän näkee käytettävän, mutta joilla saa upeaa, ajatonta tyyliä ja kantajansa varmasti huomataan.

Yleisohjeena juhlapukeutumiseen kannattaa pitää mielessä, että kaiken ei tarvitse olla överi-koristeltua – itse asiassa kannattaa valita jotkin yksityiskohdat, joita haluat korostaa, ja pitää muut valinnat tyylikkään yksinkertaisina mutta juhlavina. Esimerkiksi yksiväriseen tyylikkääseen mekkoon voi lisätä uskomattoman upeat kengät ja muutaman näyttävän korun, tai valita ihastuttavan moninaisen, yksityiskohdin koristellun juhlamekon ja tukea sen näkyvyyttä yksinkertaisemmilla asustevalinnoilla.