Vältä Auto-Ongelmia Kesällä

Ongelmia-Kes-ll

Heinä-ja elokuussa tiemme ovat yleensä täynnä lomanviettäjiä, jotka lähtevät lomamatkoille, olipa se sitten rannalle tai pitemmälle retkelle perheen kanssa. Tämä on todennäköisesti vuosi, jona useimmat jäävät Ruotsiin ja käyttävät loman vieraillakseen nähtävyyksissä Pohjoismaissa tai oleskelevat mökillä koko loman. Vaikka ei olisi paljon liikennettä koko kuukauden ajalla, koska ihmiset ovat vähemmän todennäköisesti liikkeellä samanaikaisesti, paitsi juhannuksen liikenteessä, jossa kaikki haluavat päästä saaristoon tai lomakauden lopussa myöhään heinäkuun lopussa tai elokuun alussa. Kesä on edelleen kausi, jolloin suurin osa autoonnettomuuksista tapahtuu moottoriteillä. Haluat todennäköisesti varmistaa, että tämä ei tapahdu sinulle.

Syynä on yleensä muutamien tekijöiden yhdistelmä, sillä yhdellä on tapana lastata autoon enemmän ihmisiä ja matkalaukkuja ja viettää enemmän aikaa tiellä. Jotkut onnettomuuksista eivät johdu siitä, että autossa on jotain vikaa, vaan koska autossa on loppunut polttoaine tai jos sinulla on sähköauto, akku loppuu. Yritettäessä päästä seuraavalle huoltoasemalle täydellä autolla tiellä, joita et tunne, voi saada sinut ajattelemaan, että saat sen. Saatat tietää, kuinka kaukana olet huoltoasemalta, mutta nyt täyteen lastatulla autolla, joka vetää enemmän polttoainetta, se voi loppua. Juuttuminen koko perheen kanssa vaarallisesti kiireisen tien sivuun ei ole haluamasi tilanne, joten muista pysähtyä ja tankata hyvissä ajoin ennen kuin bensiini loppuu.

On myös renkaisiin liittyviä ongelmia, joko puhkaistuja renkaita tai täydellisiä rengasräjähdyksiä. Tämä johtuu yleensä siitä, että auton kesärenkaita ei tarkistettu sen varmistamiseksi, että ne olivat hyvässä kunnossa ennen matkan alkua. Ennen kuin aloitat ajon, sinun tulee tarkistaa renkaan urasyvyys, rengaspaine ja visuaalinen kunto, jotta ne eivät ole millään tavalla vahingoittuneet.  Rengaspaineella voi olla suuri vaikutus sekä renkaan kulumiseen että auton polttoainetaloudellisuuteen, joten on tärkeää tarkistaa tämä myös.

Ennen kuin lähdet ulos, renkaiden lisäksi sinun tulee myös tarkistaa, että kaikki valot toimivat, että öljy ja vesi täytetään uudelleen. Auton kuntotarkistuksen avulla voidaan saada arvokasta tietoa auton kunnosta ennen lähtöä. He tarkastavat kaikki tärkeät osat, kuten jarrut, renkaat, iskunvaimentimet ja kaikki öljyt ja nesteet.

Valmistaudu sateiseen keliin, joten varmista, että tuulilasinpyyhkimet ovat hyvässä kunnossa, jotta voit säilyttää hyvän näkyvyyden. Tässä yhteydessä on myös tärkeää, että renkaasi ovat hyvälaatuiset ja voivat estää vesiliirron. Kuvion syvyydellä ja nopeudella yhdessä veden määrän kanssa on suurin vaikutus. Koko matkan aikana sinun on tarkistettava nopeutesi ja noudatettava alueiden nopeusrajoituksia.

Jos autosi hajoaa moottoritiellä, voit yrittää päästä poistumistielle tai hätäparkkipaikalle ja soittaa apua. Poistu autosta ovesta, joka ei ole lähellä liikennettä, ja yritä seistä tien sivussa odottaessasi apua.

Lisätietoja kesärenkaiden kunnossapidosta on osoitteessa https://vianor.fi/