General

Unngå Problemer Med Bilen I Løpet Av Sommeren

September 7, 2020

Med-Bilen-I-L-pet-Av-Sommeren

I løpet av juli og august pleier veiene våre å være fylt med ferierende som drar på ferieturer, enten de besøker stranden eller drar på lengre turer med familien. Dette er sannsynligvis året som blir igjen i Sverige og bruker ferien til å besøke severdigheter i Norden eller bo i hytta gjennom hele ferien. Selv om du ikke har mye trafikk gjennom hele måneden, fordi det er mindre sannsynlig at folk forlater samtidig, bortsett fra midtsommertrafikken der alle ønsker å komme seg til skjærgården eller deretter på slutten av ferietiden i slutten av juli eller begynnelsen av august. Sommeren er fortsatt perioden da de fleste biler krasjer langs motorveiene. Du vil sannsynligvis forsikre deg om at dette ikke skjer med deg.

Årsaken er vanligvis en kombinasjon av noen få faktorer, for en pleier du å laste bilen med flere mennesker og bagasje og bruke mer tid på veien. Noen av ulykkene skyldes ikke at noe er galt med bilen, men fordi bilen har gått tom for drivstoff eller hvis du har en elbil, uten lading. Å prøve å komme seg til neste bensinstasjon med full bil på veier du ikke kjenner, kan få deg til å tro at du vil klare det. Du vet kanskje hvor langt du kommer fra bensinmåleren din, men nå med en fullastet bil som trekker mer bensin, kan det føre til at bensin går tom. Å sitte fast med hele familien på siden av en farlig trafikkert vei er ikke en situasjon du ønsker, så sørg for å stoppe og fylle bensin i god tid før bensinen går tom.

Det er også dekkrelaterte sammenbrudd, enten punkterte dekk eller komplette dekkeksplosjoner. Dette er vanligvis fordi det ikke ble foretatt noen sjekk av bilens sommerdekk for å sikre at de var i god stand før turen startet. Før du begynner å kjøre, bør du sjekke mønsterdybden, dekktrykket og synets tilstand slik at de ikke blir skadet på noen måte. Dekktrykk kan ha stor innvirkning på både dekkslitasje og bilens drivstoffeffektivitet, så det er viktig å sjekke dette også.

Før du går ut, i tillegg til dekkene, bør du også sjekke at alle lysene fungerer, at olje og vann fylles på nytt. En tilstandsrapport av bilen kan gi verdifull innsikt i bilens tilstand før du reiser. De sjekker alle viktige deler som bremser, dekk, støtdempere og alle oljer og væsker.

Vær forberedt på regn, så pass på at vindusviskerne er i god stand, slik at du kan opprettholde god sikt. Her er det også viktig at dekkene dine er av god kvalitet og kan forhindre vannplaning. Mønsterdybde og hastighet i kombinasjon med vannmengden har størst innvirkning. Gjennom reisen må du sjekke hastigheten din og sørge for at du følger fartsgrensene i områdene.

Hvis bilen din bryter sammen på motorveien, kan du prøve å komme til en avkjørsel eller til en nødparkering og ringe etter hjelp. Gå ut av bilen fra dørene som ikke er i nærheten av trafikken, og prøv å stå på den andre siden av krasjbarrieren mens du venter på hjelp.

For mer informasjon om vedlikehold av sommerdekk, besøk: https://vianor.no/